poniedziałek, 9 lutego 2015

Sałatka z piersi kurczaka


Składniki:
  • 1 podwójny filet z piersi kurczaka
  • 2 łyżki masła
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 puszka ananasów
  • 100 g rodzynek
  • 2 łyżki majonezu
  • vegeta
Wykonanie:
  • Filet z piersi kurczaka umyć i osuszyć. W rondelku rozpuścić masło. Filet obtoczyć w vegecie i podsmażyć z każdej strony na małym ogniu. Gdy zacznie brązowieć, na dno wlać trochę wody i dusić filet, aż będzie miękki. Mięso ostudzić i pokroić w kostkę. 
  • Plastry ananasów pokroić na cząstki. Kukurydzę odsączyć z zalewy.
  • W misce wymieszać kurczaka, kukurydzę, ananasa, rodzynki i majonez. Doprawić vegetą. 


 Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz