Małe kotleciki mielone z marynowanymi pieczarkami w środku :-) Smaczny i nieskomplikowany pomysł na zimne przekąski na stół.
Składniki:
- 50 dag mielonego mięsa
- 1 jajko
- 1 duża cebula
- 3-4 łyżki bułki tartej
- 1 słoik marynowanych pieczarek
- sól, pieprz, vegeta, olej
Wykonanie:
- Cebulę zetrzeć na tarce. W misce wyrobić mięso mielone z jajkiem, cebulą i bułką tartą. Doprawić do smaku solą, pieprzem i vegetą.
- Z mięsa uformować kuleczki i do każdej włożyć pieczarkę.
- Usmażyć kotleciki na oleju, odsączyć na ręczniku papierowym i odstawić do ostygnięcia.
- W każdy kotlecik wbić wykałaczkę i podać na stół :-)
Smacznego :-)
super pomysł wykorzystam na niedzielna imprezke :)
OdpowiedzUsuń