środa, 4 lutego 2015

Kulki mięsne nadziewane marynowanymi pieczarkami

Małe kotleciki mielone z marynowanymi pieczarkami w środku :-) Smaczny i nieskomplikowany pomysł na zimne przekąski na stół.




Składniki:

  • 50 dag mielonego mięsa 
  • 1 jajko
  • 1 duża cebula
  • 3-4 łyżki bułki tartej
  • 1 słoik marynowanych pieczarek
  • sól, pieprz, vegeta, olej

Wykonanie:

  • Cebulę zetrzeć na tarce. W misce wyrobić mięso mielone z jajkiem, cebulą i bułką tartą. Doprawić do smaku solą, pieprzem i vegetą. 
  • Z mięsa uformować kuleczki i do każdej włożyć pieczarkę.
  • Usmażyć kotleciki na oleju, odsączyć na ręczniku papierowym i odstawić do ostygnięcia.
  • W każdy kotlecik wbić wykałaczkę i podać na stół :-) 
     

Smacznego :-)

1 komentarz: